Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- vatten
- kycklingbuljong
- tomatpuré
- socker
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Örtig bolognese
Morötter
150 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Tomatpuré
1 msk
Socker
2 krm
Torkad salvia
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Svartpeppar
Till servering
Linguine (Vete)
180 g
Bladpersilja
20 g
Riven parmesan (Mjölk)
40 g
Näringsvärde per portion
- Energi 726 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Skala och grovriv morötter. Tärna gul lök.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Örtig bolognese: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek nötfärs på hög värme ca 3 min. Tillsätt morötter, lök och salt. Stek ytterligare ca 3 min.
- Sänk till medelvärme. Rör ner krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, tomatpuré, socker, torkad salvia, torkad oregano och vitvinsvinäger. Sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka bladpersilja. Servera örtig bolognese med nykokt linguine. Toppa med persilja och riven parmesan.