Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
Tacofärs
Olivolja
Nötfärs
250 g
Tacokrydda
½ påse
Vatten
1 dl
Tillbehör
Majs
½ förp
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
65 g
Salsa taqueria
¾ förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Tortillabröd (Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 731 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Rostad majs: Häll av och skölj majs i ett durkslag. Hetta upp en stekpanna och rosta majsen ca 2 min, tills den fått fin färg. Lägg upp i en liten skål.
- Tacofärs: Hetta upp lite olivolja i samma stekpanna och stek nötfärs ca 4 min. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt fräsa ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
- Tillbehör: Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Lägg upp lök, tomat och mixsallad på ett salladsfat. Ställ fram salsa taqueria och matyoghurt.
- Fyll tortillabröd med tacofärs, grönsaker och stekt majs. Toppa med salsa och en klick yoghurt.