Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Kalkonköttbullar: Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, kinesisk soja, salt, lite nymald svartpeppar och kalkonfärs. Forma till 10 köttbullar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om ca 4 min.
Brunsås: Häll mjölk i en skål. Rör ner socker och kinesisk soja. Pudra vetemjöl över pannan med köttbullar. Tillsätt mjölkblandningen och smulad köttbuljong. Sjud ca 5 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Tillbehör: Tärna tomat. Lägg upp tomat och rädisor i skålar.
Servera kalkonköttbullar med nykokt potatis, brunsås och grönsaker.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener