Linguine med kyckling, fänkål, citron och parmesan
25
1,0 kg CO2e

Linguine med kyckling, fänkål, citron och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vetemjöl
  • vatten

Kyckling- & fänkålspasta

Citron
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Fänkål
½ st
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Linguine (Vete)
180 g
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
1 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning

Till servering

Ruccola
65 g
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 711 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 59 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
  2. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna fänkål smått. Dela kycklingfilé i mindre bitar och krydda med salt och nymald svartpeppar.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och fänkål. Stek ytterligare ca 2 min. 
  4. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  5. Pudra vetemjöl över stekpannan och rör ner vatten, vispgrädde och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min. Blanda ner finrivet skal och pressad saft från citronhalvan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  6. Blanda väl avhälld linguine med pastasåsen. Servera krämig kyckling- och fänkålspasta med ruccola och riven parmesan.