Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i bunken och täck med kallt vatten. Låt stå.
Ugnsbakad lax: Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt på bakplåtspapper i en ugnsform. Krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
Gnocchi- och fänkålssallad: Klyfta fänkål och skär bort roten. Strimla fänkålen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs fänkålen ca 2 min, tills den fått lite färg.
Vänd ner avhälld gnocchi i pannan. Fräs ytterligare ca 4 min, tills gnocchin fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Klyfta päron. Lägg upp päron och babyspenat på ett salladsfat. Blanda allt med gnocchi- och fänkålsfräset. Toppa med citronskal. Klyfta den använda citronen.
Servera nystekt lax med gnocchi- och fänkålssallad, matyoghurt och citronklyftor.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener