Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Halvera småpotatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
Ugnsbakad lax: Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
Senapsstuvad potatis: Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong, dijonsenap och lite salt. Koka upp och sjud ca 5 min. Vänd ner den kokta potatisen.
Dillstekta morötter: Skär morötter i mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek morötterna tillsammans med lite salt och honung ca 6 min. Grovhacka dill. Rör ner vitvinsvinäger, dill och nymald svartpeppar i pannan.
Servera ugnsbakad lax med senapsstuvad potatis och dillstekta morötter.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener