Ägg- och persiljeströsslad torsk
25
0,6 kg CO2e

Ägg- och persiljeströsslad torsk

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • grönsaksbuljong

Tillbehör

Potatis
450 g
Broccoli
1 st
Morötter
150 g
Bladpersilja
20 g
Ägg (Ägg)
2 st

Ugnsbakad torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 543 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Protein 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Tillbehör: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i buketter, skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen ca 2 min mot slutet.
  3. Skala och skär morötter i stavar. Lägg upp i en skål. Finhacka bladpersilja.
  4. Ugnsbakad torsk: Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 17 min, tills fisken är klar.
  5. Tillbehör: Koka äggen medelhårda. Spola i kallt vatten. Skala och hacka äggen.
  6. Sås: Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Smula ner grönsaksbuljong. Låt puttra ca 5 min på svag värme. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. När fisken är klar, häll såsen över fisken och strö på hackade ägg och persilja. 
  8. Servera ägg- och persiljeströsslad torsk med kokt potatis, broccoli och morötter.