Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flingsalt
- salt
- smör
- japansk soja
- vitlök
- socker
- olivolja
- bakplåtspapper
Ananassalsa
Lime
1 st
Ananas
½ st
Mynta
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Chili flakes
2 krm
Flingsalt
1 krm
Grillad lax
Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Till servering
Potatis
450 g
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 553 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 54 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen!
- Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
- Ananassalsa: Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Skala ananas med en vass kniv, halvera och skär bort den innersta träiga biten. Tärna fruktköttet och grovhacka myntablad. Skiva bananschalottenlök. Lägg allt i en skål. Blanda med limeskal, chili flakes och lite flingsalt.
- Grillad lax: Krydda laxfilé med salt. Om du inte ska grilla, hetta upp en grill- eller stekpanna. Börja med att grilla skinnsidan ca 5 min. Vänd och grilla ytterligare ca 5 min. Lägg upp på ett fat.
- Sojasås: Smält smör i en liten kastrull. Ta från värmen och rör ner japansk soja, pressad vitlök och socker. Häll sojasåsen över laxen.
- Klyfta den skalade limen. Servera nygrillad lax med ananassalsa, rostad potatis och limeklyfta.