Grillad lax med ananas- och myntasalsa och rostad potatis
35
Utan gluten

Grillad lax med ananas- och myntasalsa och rostad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flingsalt
  • salt
  • smör
  • japansk soja
  • vitlök
  • socker
  • olivolja
  • bakplåtspapper

Ananassalsa

Lime
1 st
Ananas
½ st
Mynta
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Chili flakes
2 krm
Flingsalt
1 krm

Grillad lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk

Till servering

Potatis
450 g
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 553 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 54 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen!
  2. Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
  3. Ananassalsa: Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Skala ananas med en vass kniv, halvera och skär bort den innersta träiga biten. Tärna fruktköttet och grovhacka myntablad. Skiva bananschalottenlök. Lägg allt i en skål. Blanda med limeskal, chili flakes och lite flingsalt.
  4. Grillad lax: Krydda laxfilé med salt. Om du inte ska grilla, hetta upp en grill- eller stekpanna. Börja med att grilla skinnsidan ca 5 min. Vänd och grilla ytterligare ca 5 min. Lägg upp på ett fat.
  5. Sojasås: Smält smör i en liten kastrull. Ta från värmen och rör ner japansk soja, pressad vitlök och socker. Häll sojasåsen över laxen.
  6. Klyfta den skalade limen. Servera nygrillad lax med ananassalsa, rostad potatis och limeklyfta.