35
Utan gluten
Laktosfri
Currystekt kyckling med ananassalsa, koriander och cashewnötsdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- japansk soja
- socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- neutral olja
- tomatpuré
- salt
Cashewnötsdressing
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Cashewnötter (Cashewnötter)
25 g
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Socker
¾ msk
Chili flakes
1 krm
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 ½ msk
Neutral olja
1 tsk
Tomatpuré
½ msk
Ananassalsa
Ananas
½ st
Koriander
10 g
Grillad kyckling
Kycklinglårfilé
350 g
Curry
¾ tsk
Salt
½ tsk
Neutral olja
Till servering
Basmatiris
150 g
Näringsvärde per portion
- Energi 699 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Cashewnötsdressing: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en mixerbehållare tillsammans med cashewnötter, japansk soja, socker, chili flakes, vitvinsvinäger, vatten, neutral olja och tomatpuré. Mixa till en sås med stavmixer.
- Ananassalsa: Skär bort skalet från ananasen med en vass kniv. Dela sedan ananasen i fyra klyftor. Skär bort den träiga stammen. Tärna ananas och grovhacka koriander. Lägg allt i en skål.
- Grillad kyckling: Krydda kycklinglårfilé med curry och salt. Ringla över lite neutral olja på kycklingen. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Servera grillad kyckling med cashewnötsdressing, ananassalsa och basmatiris.