Chiligryta med majsquesadillas och nektarinsallad
30

Chiligryta med majsquesadillas och nektarinsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • sambal oelek
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • köttbuljong
  • svartpeppar
  • salt
  • smör

Chiligryta

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Nötfärs
250 g
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
2 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Socker
1 krm
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Köttbuljong
½ tärning
Svartpeppar
Salt

Nektarinsallad

Nektarin
2 st
Koriander
20 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Majsquesadillas

Majs
1 förp
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 733 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Chiligryta: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn nötfärs ca 2 min. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner tomatpuré, sambal oelek, spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, socker, japansk soja, vitvinsvinäger, vatten, smulad köttbuljong och nymald svartpeppar. Låt koka upp och sjud ca 15 min under lock. Smaka av med salt.
  2. Nektarinsallad: Skär nektariner i mindre bitar. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda ner vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Majsquesadillas: Häll av majs. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek majsen ca 2 min. Tillsätt lite salt, nymald svartpeppar och pressad vitlök. Stek ytterligare ca 1 min. Lägg över i en mixerbunke. Tillsätt riven mozzarella och mixa ihop grovt med en stavmixer. 
  4. Lägg ut 2 st tortillabröd på bänken. Fördela majsröran på bröden. Täck majsröran med 2 nya bröd. Hetta upp en stekpanna utan fett och stek quesadillas ca 2 min per sida, tills de blivit varma och osten smält. Skär quesadillas i tårtbitar.
  5. Servera chiligryta med nektarinsallad och varma majsquesadillas.