Vietnamesiska kalkonfärsbollar i tomatsås med ingefärsdressad gurka
40
Utan gluten
Laktosfri

Vietnamesiska kalkonfärsbollar i tomatsås med ingefärsdressad gurka

Gör så här


Tips från kocken: Fukta händerna med lite vatten eller olja innan du rullar köttbullarna, så fastnar färsen inte i händerna.
Ingredienser

Allergener

Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener


Bra att ha hemma
vitvinsvinäger, salt, socker, vitlök, neutral olja, svartpeppar, sambal oelek,

Ingefärsgurka


  • gurka
    1 st

  • ingefära
    ½ förp

  • vitvinsvinäger
    1 msk

  • salt
    ½ tsk

  • socker
    2 tsk

Tomatsås


  • bananschalottenlök
    1 st

  • vitlök
    1 klyfta

  • krossade tomater
    1 förp

  • fisksås
    1 msk

  • socker
    1 tsk

Kalkonfärsbollar


  • ingefära
    ½ förp

  • vitlök
    1 klyfta

  • kalkonfärs
    300 g

  • sambal oelek
    ½ tsk

  • fisksås
    1 msk

Till servering


  • jasminris
    150 g
Näringsvärde per portion
Energi  
708 kCal
Fett 
22 g
Kolhydrater  
88 g
Protein 
39 g