Vietnamesiska kalkonfärsbollar i tomatsås med ingefärsdressad gurka
40
Utan gluten
Laktosfri

Vietnamesiska kalkonfärsbollar i tomatsås med ingefärsdressad gurka

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • salt
  • socker
  • vitlök
  • neutral olja
  • svartpeppar
  • sambal oelek

Ingefärsgurka

Gurka
1 st
Ingefära
½ bit
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Socker
2 tsk

Tomatsås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Krossade tomater
1 förp
Fisksås (Fisk)
1 msk
Socker
1 tsk
Svartpeppar

Kalkonfärsbollar

Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Kalkonfärs
300 g
Sambal oelek
½ tsk
Fisksås (Fisk)
1 msk
Svartpeppar
Neutral olja

Till servering

Jasminris
150 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 702 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Fukta händerna med lite vatten eller olja innan du rullar köttbullarna, så fastnar färsen inte i händerna.

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ingefärsgurka: Skiva långa skivor av gurkan med en osthyvel eller mandolin. Skala och finriv ingefära. Lägg allt i en bunke och blanda ner vitvinsvinäger, salt och socker. Låt stå till servering. Rör om då och då.
  3. Tomatsås: Skala och finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, fisksås, socker och nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min.
  4. Kalkonfärsbollar: Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke och tillsätt kalkonfärs, sambal oelek, fisksås och nymald svartpeppar. Blanda väl och forma till ca 8 st köttbullar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna med höga kanter och bryn köttbullarna ca 3 min. Sänk värmen och häll över tomatsåsen. Var försiktig när du häller på tomatsåsen, om det är för varmt i pannan kan det stänka. Sjud köttbullarna ca 6 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  5. Servera vietnamesiska kalkonfärsbollar med tomatsås, ingefärsgurka och jasminris.