Vill du grilla, tänd grillen!
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till risonikoket i punkt 5.
Napolirisoni: Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, rödvinsvinäger, smulad kycklingbuljong, chili flakes (efter egen smak), torkad basilika och lite nymald svartpeppar. Sjud till servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Fänkål- och ruccolasallad: Skiva fänkål tunt (gärna på mandolin) och lägg i en salladsskål. Blanda ner lite flingsalt, nymald svartpeppar, rödvinsvinäger och olivolja. Vänd ner ruccola precis innan servering.
Napolirisoni: Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
Grillad salsiccia: Grilla salsicciakorvarna på medelvärme (eller stek i en stekpanna med lite olivolja) ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Häll av risonin och blanda ner den i tomatsåsen. Servera med grillad salsiccia och fänkål- och ruccolasallad.