Mozzarella- och zucchinipizza med gazpacho
30
Löpefri

Mozzarella- och zucchinipizza med gazpacho

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • vatten
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • tomatpuré
  • ketchup
  • flytande honung
  • svartpeppar
  • flingsalt

Gazpacho

Tomat
2 st
Gurka
1 st
Röd paprika
½ st
Vitlök
½ klyfta
Vatten
1 dl
Rödvinsvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk
Salt
¾ tsk
Chili flakes
1 krm

Tomatsås

Tomatpuré
2 msk
Ketchup
1 msk
Flytande honung
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Pizza

Zucchini
½ st
Pizzadeg (Vete, Laktos)
1 st
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
ca 75 g
Olivolja
Flingsalt

Till servering

Torkad oregano
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 745 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 110 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Sätt in en ugnsplåt och värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Gazpacho: Grovhacka tomat, gurka och röd paprika. Pressa vitlök. Lägg allt i en stor bunke och tillsätt vatten, rödvinsvinäger, olivolja och salt. Mixa till en slät soppa med stavmixer. Smaka av med lite chili flakes och mer salt. Ställ kallt till servering.
  3. Tomatsås: Blanda tomatpuré, ketchup, flytande honung, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål.
  4. Pizza: Skiva zucchini tunt. Rulla ut pizzadegen med tillhörande bakplåtspapper och lägg den på arbetsbänken. Bred ut ett tunt lager med tomatsås och fördela riven mozzarella över pizzan. Avsluta med zucchini. Ringla över lite olivolja och flingsalt. 
  5. För över pizzan till den varma plåten. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
  6. Skär upp pizzan i mindre bitar. Toppa med lite torkad oregano och mixsallad. Servera med kall gazpacho.