Frasig kolja med dillig sås, broccoli och nykokt potatis
30

Frasig kolja med dillig sås, broccoli och nykokt potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • smör
  • neutral olja
  • mild senap

Tillbehör

Potatis
450 g
Broccoli
1 st
Morötter
150 g
Dill
10 g

Frasig koljafilé

Koljafilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
1 dl
Smör (Mjölk)
1 ½ msk
Neutral olja

Dillig sås

Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
2 dl
Mild senap (Senap)
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 594 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt broccolin koka med potatisen de sista minuterna.
  2. Förberedelser: Skala och skär morötter i stavar, lägg i en skål. Skär koljafilé i portionsbitar. 
  3. Dillig sås: Finhacka dill och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt, mild senap, salt och nymald svartpeppar.
  4. Frasig koljafilé: Krydda koljafilé med salt och lite nymald svartpeppar. Häll ströbröd på en tallrik. Vänd fisken i ströbrödet så att det täcker runt om.
  5. Hetta upp smör och lite neutral olja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är frasig och klar.
  6. Servera frasig kolja med dillig sås, nykokt potatis och grönsaker. Toppa med dill!