One pot tomatpasta med spenat och chèvre
25
Löpefri

One pot tomatpasta med spenat och chèvre

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

One pot tomatpasta

Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Soltorkade tomater
40 g
Olivolja
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
½ förp
Vatten
5 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Torkad timjan
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
Svartpeppar
Farfalle (Vete)
180 g
Babyspenat
30 g

Till servering

Tomat
1 st
Chèvre (Mjölk, Laktos)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 571 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Finhacka gul lök och vitlök. Strimla soltorkade tomater. Hetta upp lite olivolja i en djup stekpanna eller stekgryta och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt soltorkade tomater och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 1 min.
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, vispgrädde, smulad grönsaksbuljong, torkad timjan, chili flakes, lite salt och nymald svartpeppar. 
  3. Blanda ner farfallepasta och låt koka på medelvärme, ca 13 min, eller tills al dente. Rör ner babyspenat när ca 3 min återstår.
  4. Tärna tomat. Bryt bitar av chèvre. Servera one pot pasta toppad med tomat och bitar av chèvre.