Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- olivolja
- tomatpuré
- vatten
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
One pot tomatpasta
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Soltorkade tomater
40 g
Olivolja
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
½ förp
Vatten
5 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Torkad timjan
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
Svartpeppar
Farfalle (Vete)
180 g
Babyspenat
30 g
Till servering
Tomat
1 st
Chèvre (Mjölk, Laktos)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 571 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Finhacka gul lök och vitlök. Strimla soltorkade tomater. Hetta upp lite olivolja i en djup stekpanna eller stekgryta och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt soltorkade tomater och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 1 min.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, vispgrädde, smulad grönsaksbuljong, torkad timjan, chili flakes, lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda ner farfallepasta och låt koka på medelvärme, ca 13 min, eller tills al dente. Rör ner babyspenat när ca 3 min återstår.
- Tärna tomat. Bryt bitar av chèvre. Servera one pot pasta toppad med tomat och bitar av chèvre.