Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrön,
- vete,
- hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vitlök
- vatten
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- flytande honung
Rostade grönsaker
Morötter
500 g
Röd paprika
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Hummus
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Vatten
¾ dl
Salt
½ tsk
Dukkah
Hackade hasselnötter (Hasselnötter)
25 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sallad
Durumvete (Vete)
1 ½ dl
Mynta
20 g
Citron
½ st
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 726 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 89 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Sallad: Koka durumvete enligt anvisning på förpackningen.
- Rostade grönsaker: Skär morötter i tjocka, sneda slantar och röd paprika i stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna, så grönsakerna får fin färg.
- Hummus: Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp olivolja och pressad vitlök i en kastrull och värm tills vitlöken börjar få färg. Passa noga så den inte bränns! Lägg kikärtor och vitlöksolja i en mixerbunke och tillsätt pressad citronsaft, vatten och salt. Mixa slätt.
- Dukkah: Hetta upp en torr stekpanna och rosta hackade hasselnötter och sesamfrön ca 1 min, tills de fått fin färg. Lägg i en mortel och mortla med spiskummin, malen koriander, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Har du ingen mortel kan du blanda allt i en skål istället.
- Sallad: Finstrimla mynta (spara några blad till servering). Blanda pressad citronsaft, olivolja, vitvinsvinäger, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Blanda dressingen med durumvete, rostade grönsaker, mynta och babyspenat på ett serveringsfat.
- Toppa morotssalladen med dukkah och myntablad. Servera med hummus.