Löpefri
Mezze maniche med rostad tomatsås, aubergine och halloumiströssel
3.9 (174)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- flytande honung
- salt
- svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Olivolja
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Aubergine
1 st
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
180 g
Halloumi
200 g
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 755 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 6.
Skär aubergine i tärningar (ca 1x1 cm). Lägg i ett durkslag och krydda med salt. Låt stå ca 10 min.
Skala och krossa vitlöksklyftorna. Lägg konserverade körsbärstomater i en liten ugnsform och tillsätt vitlöken, olivolja, rödvinsvinäger, torkad rosmarin, flytande honung, salt och nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
Finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek auberginen ca 5 min. Tillsätt vitlök och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 2 min.
Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv halloumi. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek osten ca 4 min, tills den är krispig och har fått en gyllenbrun färg. Rör om ofta så att den fördelar sig och blir jämnt stekt. Lägg över på hushållspapper.
Blanda avhälld pasta med rostad tomatsås och vitlöksstekt aubergine. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Toppa pastan med halloumiströssel och servera direkt.
Smaklig måltid!