Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Pressgurka: Blanda socker, vitvinsvinäger och salt i en bunke. Skiva gurkan i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel. Blanda ner gurkan i bunken och ställ åt sidan till servering.
Dillyoghurt: Plocka dillvippor från dillen. Spara stjälkarna till den inkokta laxen. Finhacka dillvipporna och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Inkokt lax: Skala och skär morot i tunna skivor. Klyfta gul lök. Lägg i en kastrull tillsammans med dillstjälkar, vatten, ättiksprit och salt. Koka upp lagen och låt sjuda ca 3 min. Skär laxen i 2 portionsbitar. Lägg ner laxbitarna i den kokande lagen, lägg på ett lock och dra kastrullen från värmen. Låt ligga och dra ca ca 14 min.
Plocka upp den inkokta laxen och lägg på ett fat. Plocka även upp löken och moroten från laxkoket och lägg ovanpå laxen. Servera med kokt potatis, dillyoghurt och pressgurka.