Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap,
- korn,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- flytande honung
- bakplåtspapper
- vitlök
- vatten
- svartpeppar
Rosmarinrostade rödbetor
Rödbetor
300 g
Olivolja
Salt
Torkad rosmarin
1 tsk
Flytande honung
½ msk
Surdegskrutonger
Surdegsbaguette (Korn, Vete)
¾ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Parmesandressing
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Vatten
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sallad
Cosmopolitansallad
1 st
Grillad halloumi
Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g
Näringsvärde per portion
- Energi 676 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rosmarinrostade rödbetor: Skrubba och skär rödbetor i klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och torkad rosmarin. Ringla över flytande honung. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, eller tills rödbetorna känns mjuka.
- Krutonger: Skär surdegsbaguette i tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, pressad vitlök och lite salt. Tillaga i övre delen av ugnen ca 6 min, tills krutongerna är frasiga.
- Parmesandressing: Finriv parmesanost och lägg i en rymlig salladsskål. Blanda ner matyoghurt, dijonsenap, vatten, pressad vitlök, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Sallad: Plocka salladen i mindre bitar.
- Grillad halloumi: Skär halloumi i 4 skivor. Hetta upp en grillpanna (eller stekpanna) och grilla ostskivorna ca 1 min per sida.
- Blanda ner sallad och hälften av surdegskrutongerna i bunken med parmesandressing. Servera den krämiga salladen med rostade rödbetor, resten av krutongerna och grillad halloumi.