Caesarsallad med parmesan, grillad halloumi och rosmarinrostade rödbetor
40

Caesarsallad med parmesan, grillad halloumi och rosmarinrostade rödbetor

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • korn,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • flytande honung
  • bakplåtspapper
  • vitlök
  • vatten
  • svartpeppar

Rosmarinrostade rödbetor

Rödbetor
300 g
Olivolja
Salt
Torkad rosmarin
1 tsk
Flytande honung
½ msk

Surdegskrutonger

Surdegsbaguette (Korn, Vete)
¾ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt

Parmesandressing

Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Vatten
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Sallad

Cosmopolitansallad
1 st

Grillad halloumi

Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 675 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rosmarinrostade rödbetor: Skrubba och skär rödbetor i klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och torkad rosmarin. Ringla över flytande honung. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, eller tills rödbetorna känns mjuka.
  3. Krutonger: Skär surdegsbaguette i tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, pressad vitlök och lite salt. Tillaga i övre delen av ugnen ca 6 min, tills krutongerna är frasiga.
  4. Parmesandressing: Finriv parmesanost och lägg i en rymlig salladsskål. Blanda ner matyoghurt, dijonsenap, vatten, pressad vitlök, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  5. Sallad: Plocka salladen i mindre bitar.
  6. Grillad halloumi: Skär halloumi i 4 skivor. Hetta upp en grillpanna (eller stekpanna) och grilla ostskivorna ca 1 min per sida.
  7. Blanda ner sallad och hälften av surdegskrutongerna i bunken med parmesandressing. Servera den krämiga salladen med rostade rödbetor, resten av krutongerna och grillad halloumi.