Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ströbröd
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- flytande honung
- smör
Pannbiffar med ugnsstekt kål
Ströbröd
2 msk
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Vitkål
200 g
Gul lök
1 st
Torkad timjan
1 krm
Flytande honung
1 tsk
Potatismos
Mospotatis
450 g
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Smör (Mjölk)
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Lingonsylt
¼ burk
Näringsvärde per portion
- Energi 590 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Skala mospotatis och koka i lättsaltat vatten.
- Pannbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, nötfärs, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke.
- Forma färsen till 2 stora pannbiffar och bryn i lite olivolja i en stekpanna, några minuter per sida. Lägg biffarna i en ugnsform. Stek klart mitt i ugnen 10-12 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Skiva vitkål och gul lök tunt. Hetta upp lite ny olivolja i stekpannan. Fräs strimlad kål och lök 2-3 min. Krydda med torkad timjan, flytande honung och lite salt. Stek ytterligare någon minut. Lägg kål och lök i ugnsformen med biffarna.
- Potatismos: Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Häll av och mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos, smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
- Servera pannbiffar med ugnsstekt kål, lök, potatismos och lingonsylt.