Cheeseburgare med karamelliserad lök och potatisklyftor
25-35

Cheeseburgare med karamelliserad lök och potatisklyftor

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • gluten,
  • sesamfrön,
  • laktosfri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • sambal oelek

Potatisklyftor

Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Karamelliserad lök

Gul lök
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk

Cheeseburgare

Nötfärs
250 g
Sambal oelek
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Riven cheddarost
75 g

Till servering

Tomat
1 st
Hamburgerbröd
2 st
Salladsmix
½ påse
Näringsvärde per portion
  • Energi 738 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Potatisklyftor: Klyfta bakpotatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen 20-25 min.
  3. Karamelliserad lök: Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek löken med salt på låg värme 5-7 min, tills den är riktigt mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger och stek ytterligare 1-2 min. Lägg över på ett fat och spara pannan.
  4. Cheeseburgare: Lägg nötfärs i en bunke och blanda med sambal oelek, salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 hamburgare. Hetta upp den använda stekpannan och stek hamburgarna 2-3 min per sida. Lägg hamburgarna bredvid potatisen på ugnsplåten och fördela riven cheddarost ovanpå. Tillaga klart i ugnen 5-6 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
  5. Skiva tomat. Fyll hamburgerbröden med salladsmix, cheeseburgare, tomat och karamelliserad lök. Servera med potatisklyftor!