Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- gluten,
- sesamfrön,
- laktosfri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- sambal oelek
Potatisklyftor
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Karamelliserad lök
Gul lök
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Cheeseburgare
Nötfärs
250 g
Sambal oelek
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Riven cheddarost
75 g
Till servering
Tomat
1 st
Hamburgerbröd
2 st
Salladsmix
½ påse
Näringsvärde per portion
- Energi 738 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Potatisklyftor: Klyfta bakpotatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen 20-25 min.
- Karamelliserad lök: Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek löken med salt på låg värme 5-7 min, tills den är riktigt mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger och stek ytterligare 1-2 min. Lägg över på ett fat och spara pannan.
- Cheeseburgare: Lägg nötfärs i en bunke och blanda med sambal oelek, salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 hamburgare. Hetta upp den använda stekpannan och stek hamburgarna 2-3 min per sida. Lägg hamburgarna bredvid potatisen på ugnsplåten och fördela riven cheddarost ovanpå. Tillaga klart i ugnen 5-6 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Skiva tomat. Fyll hamburgerbröden med salladsmix, cheeseburgare, tomat och karamelliserad lök. Servera med potatisklyftor!