Snabb grönsakscurry med lime, koriander, kokosmjölk och jasminris
Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Snabb grönsakscurry

med lime, koriander, kokosmjölk och jasminris
Nytt recept
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    Lista
    Lista
    Bilder
    Bananschalottenlök
    1 st
    Morot
    1 st
    Olja
    2 tsk
    Vitlök
    1 klyfta
    Blomkålsbuketter
    1 förp
    Röd currypasta
    ½ förp
    Vatten
    2 dl
    Coconut cream
    1 förp
    Grönsaksbuljong
    1 påse
    Majsstärkelse
    ½ msk
    Röda linser
    ½ förp
    Babyspenat
    50 g
    Lime
    1 st
    Salt
    Svartpeppar
    Jasminris
    135 g
    Koriander
    20 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    530 kcal
    Fett:
    16 g
    Kolhydrater:
    80 g
    Protein:
    16 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
     Klyfta schalottenlök. Skala och skiva morot i slantar. Hetta upp olja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök, blomkålsbuketter och morrotsslantar ca 3 min. Tillsätt röd currypasta och fräs ytterligare ca 30 sekunder.
    Tillsätt vatten, coconut cream och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min, tills grönsakerna mjuknat något. Blanda ner majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten). 
    Häll av och skölj röda linser. Blanda ner linser och babyspenat i grytan, låt allt bli varmt och smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar.
    Servera grönsakscurry med jasminris och koriander.
    Smaklig måltid!