Kinesiskt rödbräserat fläsk med ingefära, five spice och smashad gurka

Kina

Laktosfri

Kinesisk rödbräserat fläsk

med ingefära, five spice och smashad gurka
4 (170)
Under 30 min
14 Ingredienser
Kinesisk maträtt från Hunan provinsen. Vi har gjort en snabblagad variant med pulled pork istället för fläsksida, men med samma goda smaker!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Jasminris
135 g
Salladslök
1 förp
Pulled pork
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Gul lök
1 st
Olja
Socker
1 msk
Vatten
1 ½ dl
Five spice
1 tsk
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Kinesisk soja
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Majsstärkelse
2 tsk
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Vitlök
½-1 klyfta
Sesamolja
2 tsk
(Sesamfrön)
Vitvinsvinäger
2 tsk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Gurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
653 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön till "smashad gurka" i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
 Öppna förpackningen med pulled pork. Plocka upp köttet men spara buljongen. Skär köttet i bitar, ca 3x3 cm. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Klyfta gul lök.
Hetta upp lite olja i en stekgryta. Fräs lök, ingefära och vitlök ca 1 min. Tillsätt socker och fräs ytterligare 1-2 min, tills sockret börjar bli karamelliserat. Tillsätt vatten, den sparade buljongen från köttet, five spice, japansk soja och kinesisk soja. Låt sjuda ca 5 min. 
Lägg ner de tärnade köttbitarna och låt allt sjuda ytterligare ca 5 min. Blanda ihop majsstärkelse med lika delar kallt vatten. Rör ner lite av blandningen i taget, tills grytan börjar tjockna. Koka ihop ca 1 min.
 Skala och finriv vitlök. Lägg i en skål och blanda med sesamolja, vitvinsvinäger och japansk soja. Lägg en gurka i en kökshandduk på skärbrädan. Banka till den med baksidan av en kniv så att gurkan går sönder lite. Skär den "trasiga" gurkan i grova bitar och blanda ner i skålen. Toppa med rostade sesamfrön.
Skär salladslök i tunna skivor och strö över grytan. Servera rödbräserat fläsk med smashad gurka och jasminris.
Smaklig måltid!