
Pasta arrabiata med kyckling
och fetaost3.86 (502)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Linguine
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Olivolja
Kycklingfilé strimlad
300 g
Salt
1 krm
Tomatpuré
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Gurka
1 st
Fetaost
50 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 685 kcal
- Fett:
- 11 g
- Kolhydrater:
- 90 g
- Protein:
- 58 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili kan variera i hetta, så smaka dig fram till lagom styrka!
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Grovhacka bananschalottenlök och skiva röd chili tunt (se tips). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs strimlad kyckling ca 3 min. Krydda med salt. Tillsätt lök, chili, tomatpuré och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater och kycklingbuljong, låt allt sjuda på medelvärme ca 5 min. Smaka eventuellt av med mer salt.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Tärna gurka och smula fetaost. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Häll av pastan och blanda med arrabiatasåsen. Servera med gurk- och fetaosttopping.
Smaklig måltid!