
Laktosfri
Ugnsrostad kyckling med balsamicosky
dragonsmör och rostade rotfrukter4.2 (584)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- balsamvinäger
- olivolja
- salt
- smör
- smör, rumsvarmt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
Småpotatis
400 g
Morötter
300 g
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Smör, rumsvarmt
25 g
Torkad dragon
¾ tsk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Vetemjöl
2 tsk
Balsamvinäger
2 ½ msk
Socker
¾ msk
Vatten
2 dl
Oxbuljong
¾ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 544 kcal
- Fett:
- 15 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera småpotatis. Skala och skär morötter i grova bitar. Kvarta rödlök. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
Mosa ihop smör, torkad dragon, salt och lite nymald svartpeppar med en gaffel.
Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek kycklingfilé ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform. Dra stekpannan från värmen, men diska den inte (används till balsamicoskyn). Tillaga klart kycklingen längst ner i ugnen ca 15 min, tills den är helt genomstekt.
Ställ tillbaka den använda stekpannan på värmen. Tillsätt eventuellt lite mer smör. Pudra ner vetemjöl. Tillsätt balsamvinäger, socker, vatten och oxbuljong. Låt koka ihop ca 3 min.
Blanda de rostade rotfrukterna med ruccola. Servera ugnsrostad kyckling med rostade rotfrukter, balsamicosky och dragonsmör.
Smaklig måltid!