Så ändrade jag livsstil med ViktVäktarnas matkasse

Hämtmat, frysmat och några kilo extra. Så såg vardagen ut för inköparen Jenny Sponn innan hon började prenumerera på matkassen från Linas Matkasse och ViktVäktarna. Idag har hon kommit en bra bit på sin viktresa. Hon mår bättre, är gladare och känner sig starkare. Hon har dessutom eliminerat stressen över att få middagen på bordet till sig och sin dotter.

Jenny Sponn, 47, är mitt i livet. Hon bor i Landskrona, jobbar heltid och fyller sin fritid med aktiviteter tillsammans med sin 9-åriga dotter. Som många andra har hon svårt att få vardagspusslet att gå ihop. Tiden är en bristvara och framför allt är vardagsmaten en stressfaktor i hennes liv.

— Jag har inte så stort matlagningsintresse och är inte den som går igång på att planera måltider, säger Jenny.

För att underlätta vardagen har Jenny prenumererat på olika matkassar under de senaste 10 åren. Sedan ett år tillbaka har hon valt ViktVäktarnas matkasse. Viktväktarkassen är ett koncept som passar henne bra och som ger henne flera vinster. Hon orkar mer, känner sig starkare och har dessutom gått ner i vikt.

— En viktresa är inget enkelt. Man behöver göra en livsstilsförändring och där hjälper matkassen verkligen till. Med matkassen vet jag vilka rätter jag ska laga. Jag vet dessutom hur många points rätterna motsvarar och det är lätt att registrera recepten i ViktVäktarappen, säger Jenny.

Porträttbild av Jenny Sponn
Jenny Sponn, 47, har gått från stress till välbefinnande med ViktVäktarna och Linas Matkasse.
Visste du att?!
ViktVäktarnas metod för viktminskning förvandlar komplexa näringsvärden till en enkel och lättförståelig siffra: Points. Pointssystemet räknas som världens ledande viktminskningsmetod och guidar dig till att välja bra och hälsosam mat.

Ny livsstil den största vinsten

Sedan Jenny började med ViktVäktarkassen har hon gått ner mer än 5 kilo. Ändå lyfter hon livsstilsförändringen som den största vinsten med ViktVäktarkassen. 

— Sedan jag började med ViktVäktarkassen har jag kommit in i en jättebra middagsrutin. Vi äter hemlagad mat och får i oss en god och välbalanserad kost. Utan matkassen fallerar det direkt. Det blir dåliga val med mycket hämtmat eller något snabbt från frysen.

Enklare och roligare vardag

Jennys matkasse innehåller 5 middagar för 4 personer, totalt 20 portioner som levereras varannan vecka. Hon beställer alltid en fiskrätt, ett par vegetariska rätter och gärna någon kycklingrätt. Dessutom älskar hon allt med koriander.

— En fördel med ViktVäktarkassen är att man får jättemycket inspiration. Jag har till exempel lärt mig använda kryddor på ett helt nytt sätt. Jag har också lärt mig att uppskatta själva matlagningen. Jag slipper fundera på vad vi ska äta. Jag slipper planera och handla. Istället kan jag njuta av att bara laga mat.

— Den största fördelen med ViktVäktarkassen är att den underlättar min vardag. Sedan är det en bonus att jag får hjälp att göra bra val som hjälper mig att gå ner i vikt, säger Jenny.

ViktVäktarnas matkasse från Linas Matkasse