Filip Poon tipsar: Så hittar du inspiration i köket

Har du svårt att hitta matinspiration i vardagen? Har du varken tid eller lust är det lätt att hamna i samma gamla vanor. Men hur kan man få igång inspirationen och matglädjen i köket? Vi har pratat med Filip Poon, en av Sveriges mest uppskattade matprofiler, som ger oss tips.

Att ta tag i något nytt, oavsett om det gäller inredning, trädgårdsarbete, träning eller matlagning kräver det någon slags motivation men kanske framförallt inspiration. För att hitta fram till inspirationen är ett bra tips att våga testa nya saker, var inte rädd för att “misslyckas” och gå in i projektet med rimliga förväntningar.
– Inspiration för mig är när jag blir taggad på att göra något, när jag känner en gnista som tänds inom mig, en möjlighet som jag sen kan forma och skapa någonting större av, säger Filip Poon.

Se och beställ Filips rätter
Filip gör mat
Filip har skapat fem exklusiva rätter för Linas Matkasses kunder.

Och hur går man tillväga rent praktiskt om man står i köket i begrepp att byta ut den uttjatade spagettin och köttfärssåsen till egengjorda dumplings?

– Börja smått, börja inte med att göra en superlyxig middag det första du gör, utan börja med det du känner dig bekväm med och ta små steg därifrån.

Istället för att sätta och knåda degen själv kan du exempelvis köpa en färdig deg och till en början fokusera på fyllningen. Det viktiga är att bara komma igång, menar Filip.

– Det är okej att “fuska” lite grann, det svåraste är att ta det första steget, men när man väl fått bollen i rullning och börjat inse hur enkelt det faktiskt är har man kommit en lång bit på vägen.

Så funkar Linas Matkasse

Inspirera till att våga

Filips matlagningsfilosofi är att inspirera folk till att våga vara mer kreativa i köket – att våga testa vingarna med någonting nytt.

– Kreativitet för mig är att det inte finns några gränser – att fritt skapa utifrån sig själv. Att vara kreativ är att leka.

Känner du att du har tappat inspirationen i köket eller har du alltid letat efter den? Filip presenterar fyra tips på hur du får tillbaka glädjen i köket.

Filip kutter paprika
Våga testa nya råvaror för att hitta tillbaka till inspirationen, menar Filip.
  1. Börja med att testa någonting nytt. Köp hem en ny råvara eller två och lek med den. Testa dig fram och se var den passar och vilka smakkombinationer som går ihop. Det är alltid kul att testa nya saker!
  2. Testa ett nytt recept, gå helt utanför din comfortzone, laga det och känn hur mycket du växer av den upplevelsen. Det är livsglädje!
  3. Gör som jag, kolla mycket matprogram och kokböcker. Sök aktivt efter inspiration, till slut kommer den.
  4. Sätt igång och börja laga mat.

Matkasse – en hjälpande hand

Oavsett hur gärna du vill komma igång kan det ibland krävas lite planering. Med Linas Matkasse kan du enkelt klicka hem en inspirerande, variationsrik och sund matkasse med färska och lokala råvaror. Välj bland 80 olika rätter skapade av utbildade kockar och skräddarsy din matkasse så att den passar just dig och dina preferenser. Testa något nytt och låt inspirationen återigen flöda i köket.

Laga Filips rätter

Filip har skapat fem inspirerande, lekfulla o h färgglada recept som våra kunder enkelt kan klicka hem i sin matkasse. Vad sägs om en buddha bowl med kyckling, mynta och sojamajonnäs? Eller varför inte sweet and sour pork med ingefära, ananas och salladslök? Läs mer och beställ Filips rätter via länken nedan.

Se Filips rätter