Matkassen blev en viktig pusselbit i vardagen

Svårt att få ihop vardagspusslet? Då är du inte ensam. Kristian Tronsson, 41, är en av många som i vanliga fall skulle behöva kämpa för att få ihop tiden som krävs för att få tid att umgås med sina tre barn. Men familjen har lyckats parera dessa vardagshinder med hjälp av Linas Matkasse.

– Linas Matkasse har blivit allt mer oumbärligt, säger Kristian.

I Mälarhöjden strax utanför Stockholm bor Kristian med sina tre barn: John (4), Leon (7), och Jack (9), som han har varannan vecka. Familjen Tronsson är en aktiv familj där fotbollsträningar och matcher dominerar vardagsschemat. För att hinna med allting i kombination med jobb och andra vardagsbestyr behövde Kristian hitta en lösning för att undvara mer tid i vardagen – vilket han hittat genom att få hem goda och varierade middagar direkt hem till dörren.

Så funkar Linas Matkasse

Redan för tio år sedan bestämde sig Kristian och hans dåvarande fru att testa Linas Matkasse för att få mer tid och variation i vardagen. Med tiden utökades familjen med inte ett, inte två utan sammanlagt tre barn. Det innebar att det inte blev mer av den lediga tiden, snarare minskade den i snabb takt. Varken Kristian eller hans exfru hade jobb där det var möjligt att gå ner i tid vilket gjorde att tiden med barnen blev knapp, tid de inte ville lägga på att storhandla.

– Tiden har blivit allt mindre med åren och Linas Matkasse har blivit alltmer oumbärlig. Vi har kunnat lägga mer tid på våra barn. Så enkelt är det ju. Istället för att storhandla kan man gå ut och spela fotboll, träna på att cykla och andra liknande aktiviteter.

John tycker det är spännande att se vad som kommer i veckans matkasse.

Med hjälp av Linas Matkasse tog matlagningsintresset fart för Kristian.Även barnen har, i varierad grad, visat intresse för matlagning.

– Den minsta tycker det är jättekul att packa upp lådan och stoppa in varorna i kylen, det är liksom hans grej. Han blir förbannad om jag gör det, säger Kristian och skrattar åt minnesbilderna som dyker upp i huvudet.

Det är inte bara det som ställs in i kylen som roar, utan även det som ställs fram på bordet som, enligt Kristian, vidgat barnens vyer.

– Så länge barnen har funnits har vi haft Linas Matkasse och varierad mat på bordet. Jag tror på allvar att mina barn har blivit mindre kräsna än andra barn tack vare det, säger han och fortsätter:

– Utan matkassen hade barnen fått sämre mat. Jag hade blivit mer stressad över vad vi skulle äta och jag hade fått dåligt samvete över att gå runt på fyra rätter hela tiden och känna att “jag borde kunna bättre” liksom. Så hade det sett ut, det är jag säker på.

Beställ en matkasse