Japansk bowl

Enkla tips – så fixar du en perfekt kall lunchlåda

Rykande het och vällagad mat i all ära, men det finns dagar när en micro helt enkelt inte finns på plats. Till dessa tillfällen är en kall matlåda perfekt att plocka fram. Men vilken kall mat lämpar sig egentligen bäst i lunchlådan?

Kall matlåda till jobbet

Kalla matlådor är en praktisk lösning för de dagar då du inte har tid att laga mat eller när du vill ha en enkel måltid på jobbet. Det finns många olika alternativ för kalla matlådor, oavsett om du föredrar kött, fisk, vegetariskt eller veganskt.

En bra idé är att förbereda en sallad med grönsaker du gillar, tillsammans med en proteinkälla som kyckling, fisk eller bönor. Du kan också lägga till nötter och frön för extra crunch och näring. En annan möjlighet är att förbereda en wrap med grönsaker och kyckling eller tonfisk.

Vegetariska och veganska alternativ inkluderar bland annat grönsaks- och pastasallader, hummus med grönsaker och quinoa- och bönsallader.

Praktiskt och ekonomiskt

Det viktigaste är att förbereda en lunchlåda som du gillar och som är tillräckligt mättande för att hålla dig pigg under dagen. Tänk på att välja mat med en bra kombination av kolhydrater, proteiner och fett för att hålla dig mätt.

Att ta med en kall matlåda till jobbet är både praktiskt och ekonomiskt, och du kan vara säker på att du får en både hälsosam och fräsch måltid.

Fem goda rätter som passar att ha som kall matlåda:

  1. Snabb gazpacho med fetaost- och böntopping
  2. Poké bowl med rostad sötpotatis, avokado och sesamfrön
  3. Wraps med kryddiga kikärtsbiffar, rödkålssallad, ingefärsgurka och citronyoghurt
  4. Libanesisk sallad med sesamfrön, rostade morötter, za'atar och fetaost
  5. Kycklingkebab i pitabröd med citronkål och tomatsalsa

Underlätta din vardag med en matkasse från Linas Matkasse. Du kan skräddarsy din matkasse och välja bland 80 recept varje vecka eller välja en av våra färdigplanerade matkassar.

Se hela vår meny