Frågor och svar

Efter 10 år har vi hunnit göra bekantskap med många kunder. Flera av dem har varit med oss länge. Här träffar vi 3 trogna Linas-kunder som hängt med under 10 år!

Sophie Andersson

Antal kassar: 285 st
Bor: Västerås
Familj: Man och två barn 6 och 9 år

Hej Sophie! Du blev kund hos oss 2009 och är idag en av de topp 5 kunder som har tagit emot flest matkassar genom tiderna, hela 285 stycken! Hur känns det?
– Oj vad kul, jag vet att vi har haft många leveranser. Vi har varit med länge och mina kompisar brukar beskriva mig som en Linas Matkasse-ambassadör. Vi har hunnit prova alla konkurrenter, men vi har alltid kommit tillbaka. Vi gillar sortimentet, variationen och innehållet.

Hur hörde du talas om Linas Matkasse?
– Jag tror att vi såg en annons i en tidning, Metro kanske. Vi hade ett barn på 1 år och behövde få ihop vardagspusslet. Vi pendlade en hel del och väldigt mycket tid gick bort i transport varje dag. Sedan är man ju inte pigg hela tiden, jag älskar att laga mat och är supermatintresserad, men jag har inte tid på vardagar.

Har ni tagit emot matkassar varje år?
– Ja, i stort sett. Vi har haft uppehåll under semestrar och när vi flyttat.

Vad uppskattar du mest med tjänsten?
– Den hjälper oss att få inspiration och spara tid med planering och inköp. Under alla år är det väldigt få maträtter vi inte har gillat, kanske fem stycken. Det som är trevligt är att man får nya rätter hela tiden. Det är få middagar som upprepas och det är en bra mix av grönsaker och kryddor. Vi kommer hem från jobbet och vet att vi får bra mat. När man är stressad och inte har tid är det skönt att någon annan tänkt åt oss. Vi får äta bra mat även på vardagar, annars är det lätt att falla för dåliga vanor beställa hämtmat... Det blir också roligt för oss att kunna satsa på helger där vi har tid att planera "själva" och laga den maten vi har valt!

Har ni någon favoritkasse?
– Vi gillar Inspirationskassen jättemycket, men den går inte riktigt hem hos barnen än. Därför varvar vi Originalkassen och Barnkassen femdagarskasse.

Vad tycker resten av familjen om maten?
– Barnen är inte svåra med mat och det är en fördel, de äter allt.

Kommer ni att fortsätta med matkassen framöver?
– Ja, så länge kassarna håller samma kvalitet och har nya maträtter kommer vi fortsätta. Jag tycker det är ett klockrent koncept som jag köper rätt av!

Jorid Hammersland

Antal kassar: 285 st
Bor: Ingarö
Familj: Joachim, Emil 23, Jenny 18 och Lovisa 14 (enbart Lovisa bor hemma)

Hejsan Jorid! Du har haft 285 leveranser från oss, hur känns det?
– Oj, har vi fått så många leveranser…

Vad tror du det beror på att ni varit med så länge?
– Vi är väldigt nöjda och det funkar bra. Vi har tänkt om vi är lite tråkiga som varit med så länge, men vi tycker det passar oss.

Hur hörde du talas om Linas Matkasse?
– Det var några grannar som hade matkasse och talade väldigt gott om det. Vi har tre barn och hade svårt att hinna med, så jag tyckte det lät spännande att prova.

Minns du hur leveranserna gick till i början?
– I början fick vi hämta på bensinmacken mellan en viss tid så det försökte jag alltid att göra. Idag kommer de hem till oss.

Har ni haft något uppehåll från matkassar?
– Vi har haft Originalkassen mer eller mindre hela tiden. Ett tag hade vi Barnkassen, men vi tyckte det var för mycket halvfabrikat. Vi har också provat Inspirationskassen. Nu växlar vi mellan Original och Lättlagade.

Vad gillar ni med just de kassarna?
– Den Lättlagade kassen är bra för att då får vårt barn välja en rätt i kassen som hon ska laga. Och det går väldigt snabbt och enkelt.

Vad uppskattar du mest med vår tjänst?
– Att jag vet att det alltid finns en färdig middag att göra när jag kommer hem. Jag får riktigt bra mat med kort tillagningstid. Vi tycker om att göra mat från grunden, utan halvfabrikat. Jag slipper stå i affären och tänka så det underlättar verkligen att ha matkasse.

Vad tycker resten av familjen om maten?
– När barnen var små var de inte jätteglada över nya smaker och ingredienser. Men sedan har de lärt sig att i stort sett äta allt. Vi uppskattar att det är vegetariskt en gång i veckan också, till och med min man äter vegetariskt nu. Vi upplever också att matkassarna har utvecklats över tiden. 2008 var det mer bönor och linser och ”ny” mat, nu tycker jag den är mer varierad. Men det kan ju bero på att vi blivit mer vana vid nya smaker också.

Göran Norén

Antal kassar: 177 st
Bor: Nacka
Familj: Fru och två vuxna döttrar, varav den ena flyttat hemifrån

Hallå där, Göran! Du blev kund hos oss 2008, varför tror du ni har stannat kvar sedan dess?
– Framförallt för enkelheten och att det är en avlastning, då som nu. Man slipper åka och handla och tänka vad man ska ta fram för mat. Man kan säga att kassen ersätter veckohandlingen. 2008 var vi i ett annat läge och behövde få ihop vardagen, men vi har fortfarande behov av kassen.

Hur hörde du talas om Linas Matkasse?
– Det var en kollega till mig som tipsade oss och så fick vi en provkasse som var rabatterad.

Har ni haft något uppehåll?
– Ganska nyligen höll vi upp i cirka ett år till förmån för en annan kasse… men vi tyckte inte de var lika bra, så vi kom tillbaka.

Vad uppskattar du mest med våra matkassar?
– Det är bra mat, bra rätter, mer än 80-90 % är gott och vi är mer eller mindre allätare. Vi tycker om variationen, smakerna och kryddningen.

Har ni fått någon favoritkasse under de här åren?
– Vi hade Originalkassen 5-6 år mer eller mindre konstant och under den tiden var det inget recept som återkom, även om vissa såklart liknade varandra. Just nu har vi Flexitariankassen.

Vad gillar ni med Flexitariankassen?
– Det blir rätt så mycket kött på sommaren är man grillar, generellt tror jag att gemene man äter väldigt mycket kött i Sverige. Det var framförallt min yngsta dotter som är rätt pigg på vegetariska rätter och när vi letade efter ett alternativ till Originalkassen passade Flexi väldigt bra för oss. Det passar bättre nu när barnen är vuxna också och vi gillar att det bara är mat för fyra dagar, då får man mer utrymme att hitta på något eget på fredagen eller lördagen. Vi får en helt annan prägel på maten och uppskattar att få prova andra kök som det iranska eller persiska.

Kommer ni fortsätta med matkasse tror du?
– Jag är väldigt övertygad om att vi kommer fortsätta. Men vi behöver hitta en kasse som funkar när vi bara blir två också.