Krämig saffranspasta med pannoumi och sockerärtor
20-30
Vegetariskt

Krämig saffranspasta med pannoumi och sockerärtor

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vitvinsvinäger
  • vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar

Saffranssås

Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
Saffran
1 förp
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 dl
Grönsaksbuljong
½ påse

Grönsaksfräs

Sockerärtor
1 förp
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 693 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 4.
  2. Saffranssås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite smör i en kastrull och fräs lök, saffran, chili flakes och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget) och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min, eller tills såsen tjocknat.
  3. Grönsaksfräs: Skär sockerärtor i bitar. Skär pannoumi i små tärningar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek sockerärtor och pannoumi ca 3 min, tills de fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Till servering: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara ca ½ dl av pastavattnet. Blanda den nykokta pastan med saffranssås och späd med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera saffranspastan toppad med pannoumi, sockerärtor och ruccola.