Latinamerikansk nachobowl med refried beans och ärtomole
15-20
Utan gluten
Vegetariskt

Latinamerikansk nachobowl med refried beans och ärtomole

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt

Till servering

Basmatiris
135 g
Tortillachip
½ påse

Refried beans

Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
1 msk
Tomatsalsa
1 förp
Vatten
½ dl
Chili flakes
2 krm
Salt

Koriandersallad

Strimlad rödkål
150 g
Koriander
10 g
Lime
½ st
Neutral olja
Salt

Ärtomole

Gröna ärtor
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Koriander
10 g
Lime
½ st
Spiskummin
½ förp
Salt
2 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 711 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 111 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Refried beans: Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp neutral olja i en kastrull och häll i bönor, tomatsalsa och vatten. Låt puttra tills servering. Smaka av med chili flakes (efter egen smak) och lite salt.
  3. Koriandersallad: Lägg strimlad rödkål i en bunke. Blanda med koriander, pressad limesaft, lite neuteal olja och salt.
  4. Ärtomole: Lägg gröna ärter, matyoghurt, koriander, pressad limesaft, spiskummin och salt i en mixerbunke. Mixa ihop med stavmixer.
  5. Fyll två djupa tallrikar med basmatiris. Fördela refried beans, koriandersallad, ärtomole och tortillachips ovanpå.