Ugnsstekt torsk med kokt potatis, sandefjordsås och broccoli
15-20
Utan gluten

Ugnsstekt torsk med kokt potatis, sandefjordsås och broccoli

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Kokt potatis och broccoli

Potatis
400 g
Broccoli
1 st

Ugnsstekt torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Sandefjordsås

Dill
10 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Citron
½ st
Salt
2 krm

Till servering

Citron
½ st
Dill
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 612 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 40 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Kokt potatis och broccoli: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och låt koka med potatisen de sista 3 min.
  3. Ugnsstekt torsk: Lägg torskfilé i en smord ugnsform och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar. 
  4. Sandefjordsås: Finhacka dill. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vispgrädde, låt koka upp. Tillsätt créme fraiche på låg värme. Smaka av med pressad citronsaft (ca 2 tsk) och salt. Tillsätt dill innan servering.
  5. Klyfta citronen. Servera ugnsstekt torsk med sandefjordsås, kokt potatis, broccoli, dill och citronklyfta.