Pasta all'arrabbiata med fetaost, ruccola och valnötter
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete,
- valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- socker
- salt
- svartpeppar
Arrabbiatasås
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
½ tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Chili flakes
2 krm
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
125 g
Valnötter (Valnötter)
15 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Ruccola
30 g
Aubergine
Aubergine
1 st
Olivolja
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 3.
- Arrabbiatasås: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, torkad oregano, chili flakes, socker och salt. Låt puttra till steg 6. Smaka av med lite salt.
- Till servering: Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Aubergine: Tärna aubergine smått. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek auberginen med torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar ca 5 min, tills den fått fin färg.
- Till servering: Grovhacka valnötter. Smula fetaost.
- Blanda nykokt pasta med arrabbiatasås. Servera toppad med aubergine, fetaost, valnötter och ruccola.