Carnitabowl - stekt fläskkotlett med ris, salsa, lime och koriander
20-30
Laktosfri
Utan gluten
8
Points®värde per portion

Carnitabowl - stekt fläskkotlett med ris, salsa, lime och koriander

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • salt
    • neutral olja
    • vatten
    • socker

    Carnitas

    Fläskkotlett
    300 g
    Paprikapulver
    ½ förp
    Torkad oregano
    ½ förp
    Salt
    ½ tsk
    Rödlök
    ½ st
    Röd chili
    ½ st
    Neutral olja
    1+1 tsk
    Vitlök
    1 klyfta
    Tomatpuré
    ½ förp
    Vatten
    1 dl

    Salsa

    Lime
    1 st
    Tomat
    1 st
    Grön paprika
    1 st
    Rödlök
    ½ st
    Koriander
    10 g
    Salt
    1 krm
    Socker
    1 krm

    Till servering

    Basmatiris
    1 dl
    Koriander
    10 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Carnitas: Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten och skär köttet i tunna strimlor. Lägg i en bunke och blanda med 1 tsk neutral olja, paprikapulver, torkad oregano och salt.
    3. Strimla rödlök och röd chili (tänk på att chili varierar i styrka).
    4. Salsa: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna tomat och grön paprika smått. Hacka rödlök. Lägg allt i en skål. Blanda ner pressad limesaft, koriander, salt och socker. 
    5. Carnitas: Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet och löken ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök, röd chili och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten och låt koka ihop ca 1 min tills köttet är helt genomstekt.
    6. Lägg basmatiris i skålar, toppa med carnitas, salsa och resten av koriandern.