Rostad gazpacho med fetaost, gräslök och surdegsbröd
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
10
Points®värde per portion

Rostad gazpacho med fetaost, gräslök och surdegsbröd

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Gazpacho

Röd paprika
1 st
Cocktailtomater
250 g
Vitlök
1 klyfta
Gul lök
1 st
Kons. körsbärstomater
1 förp
Gurka
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
½ msk
Chipotlekrydda
½ tsk
Socker
½ tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Vatten
½ dl

Till servering

Surdegspavé (Vete)
1 st
Gräslök
20 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Frömix, (20 g)
½ förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Är det en varm sommardag, låt den svalna helt och mixa soppan med några isbitar.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Gazpacho: Halvera och ta bort kärnhuset ur röd paprika. Halvera cocktailtomat och hacka vitlök och gul lök. Lägg allt i en rymlig ugnsform (ca 20x30 cm) tillsammans med konserverade körsbärstomater och rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt svalna något (se tips!).
  3. Till servering: Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. Strimla gräslök och tärna fetaost. 
  4. Hetta upp en torr och het stekpanna och rosta frömix, tills det har fått fin färg. 
  5. Gazpacho: Skär gurka i mindre bitar och lägg i en bunke med höga kanter. Tillsätt de rostade grönsakerna, vitvinsvinäger, olivolja, chipotlekrydda, socker, salt, lite nymald svartpeppar och vatten. Mixa ihop med stavmixer och smaka av med lite vitvinsvinäger och salt. 
  6. Servera gazpacho i djupa skålar och toppa med fetaost, frömix och gräslök. Servera med surdegspavé.