Stekta fiskpanetter med parmesan, potatismos och dillsås
30-40
13
Points®värde per portion

Stekta fiskpanetter med parmesan, potatismos och dillsås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • flytande margarin
  • lättmjölk

Dillsås

Dill
20 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar

Fiskpinnar

Sejrygg (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Citron, (skal)
1 st
Panko (Vete)
¾ dl
Parmesanost, (15 g) (Mjölk)
¾ bit
Ägg (Ägg)
1 st
Flytande margarin
½ msk

Potatismos

Mospotatis
400 g
Lättmjölk (Mjölk)
½ dl
Flytande margarin
1 tsk
Salt
Svartpeppar (Ägg)

Till servering

Gurka
½ st
Morot
2 st
Citron, (klyftor)
1 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Dillsås: Grovhacka dill. Blanda matyoghurt och dill i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Ställ kallt till servering. 
  3. Fiskpinnar: Dela sejrygg i mindre bitar. Krydda med salt. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv parmesanost. Blanda ihop panko, riven parmesan och rivet citronskal på en tallrik. Vispa upp ägg i en skål.
  4. Vänd fiskbitarna i ägget och därefter i pankoblandningen. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek fiskpinnarna på medelvärme tills de är frasiga och gyllenbruna, ca 3 min per sida. 
  5. Potatismos: Värm lättmjölk och flytande margarin i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Skär gurka i stavar. Skala och riv morötterna och klyfta den använda citronen.
  7. Servera fiskpinnarna med potatismos, dillsås, rivna morötter, gurka och citronklyftor.